perjantai 23. huhtikuuta 2010

Leikkausta odotellessa osa2

Keväinen tervehdys! Aikaa on vierähtänyt edellisestä kirjoituksestani runsaasti, mutta oma terveydentilani ei ole juuri miksikään muuttunut. Istumatta olen ollut jo 7 kuukautta ja luonnollisesti siis myös autoa ajamatta, mutta vihdoin ja viimein olen uuden leikkausajan saanut Hämeenlinnaan 5.5 ja tällä kertaa toivottavasti saataisiin "ukko kesäksi kuntoon". Hiljalleen alkaa jo tämä sairastelu tympimäänkin, ei jaksaisi ihan Kelan armopaloilla koko vuotta keikkua.
Toki täytyy myöntää, että loppuvuosi menee joka tapauksessa pieleen paranemisen myötä ja kovin raskaat työt fyysisesti eivät luonnistu tämän vuoden puolella, mutta ehkä minullekin jotain myyntihommia tms. löytyy vielä siihen saakka kunnes armeija kutsuu suorittamaan loput 4 kuukautta, jotka jäivät kesken viime syksynä. Mihinkään kouluunkaan en ole hakenut juuri tämän sairastelun vuoksi kun ei ole ollut tiedossa kauanko vielä menee, eikä selkä tule vielä syksyllä kestämään niin pitkiä istumisia päivässä.
Aikaani olen koittanut kulutella ebayta ja huuto.nettiä selaillen jos vaikka löytyisi jotain mielenkiintoista. Autotalli-projektia suunnitellessa on myös aika hurahtanut ja olempa mennyt osakemaailmaankin sekaantumaan vaihtelevalla menestyksellä. Siinä on sellainen henkimaailman ilmentymä, mitä ei jaksa tälläinen tasamaan tallaaja aina ymmärtää, kun tulee hyviä uutisia niin osake laskee ja päinvastoin ja joskus taas ei. Isojen poikien leikkikenttähän tuo pörssi on ja raha tulee niille joilla sitä on, eli ei ainakaan minulle. Myös poliittisesti osakekauppa on herrojen herkkua, piensijoittaja kun maksaa osakkeistaan saamista osingoista veroa lähes 20% ei yhtiöiden suurimmat omistajat maksa osingoista latin latia valtiolle. Jonkinlainen progressiivinen malli saisi tähänkin tulla kuten palkkatuloissakin on käytössä, mitä enemmän ansaitset, sitä enemmän saat myös maksaa siitä veroina, ne antavat joilla on annettavaa ja niiltä joille lusikalla annetaan, ei saa puurokauhalla vaatia.

Politiikan saralla ei ole merkittäviä tappeluita syksyn koulukeskusteluiden jälkeen ollut, tällä saralla saavutettiin sentään pieni työvoitto kun Länsi-Loppi sai säilytettyä edes yhden koulun. Olisi ollut oikeusmurha Länsi-Lopella asuvia kohtaan jos sieltä olisi koulut lähteneet kun kaikki muutkin palvelut ovat jo keskittyneet lähinnä Kirkonkylään.
Sosiaali- ja terveydenhuollon muutoskuntayhtymä lyötiin läpi tässä keväällä ja itse ainakin suhtaudun toistaiseksi viiden vuoden koeajalla aloitettavaan, Riihimäen, Lopen ja Hausjärven muutoskuntayhtymään hieman skeptisesti, mutta aika näyttää. Tällä tavalla meitä kyllä ovelasti ajetaan Riihimäen syliin viemällä päätäntävalta käytännössä Riihimäen syliin vaikka meille jonkinlainen nimellinen äänioikeus Hausjärven kanssa jääkin. Taloudellisetkin säästöt saattavat jäädä suunniteltua pienemmiksi, jos säästöjä edes syntyy, mutta aika näyttää ja jälkiviisaita meidän on aina helppo olla...

Lopen Urheilijat Ry, johon olen ikäni kuulunut piti kevätkokouksensa viime viikolla ja itse toimin seuran sihteerinä nykyään, on ollut sääli seurata viimeinen kulunut vuosikymmen kuinka Lopella ja oikeastaan koko Suomessa yksilöurheilu, etenkin hiihto ja yleisurheilu ovat kuihtuneet menestysvuosistaan aivan olemattomiin, täällä Lopella vettä myllyyn on vielä lisätty sillä, että koulujenvälisiä urheilukisoja ei tänä vuonna taloudellisen tilan vuoksi järjestetä. Lopen Urheilijat Ry:n kokouksessa pohdittiin mahdollisuutta järjestää koululaisille kilpailut yhdessä Lopen Voima& Kunto Teamin kanssa, jos kunnan puolesta kilpailuja ei järjestetä. Moni varmasti vielä muistaa, Lopen mestaruushiihdot, yleisurhreilukilpailut ja Rautapoika-triathlonin, joihin saapui omien Läyliäisten Lujan, Lopen Laakan ja Lopen Urheilijoiden karpaasien lisäksi monia SM- tason urheilijoita kilpailemaan. Sääli ettei tällaisia kisoja ole ollut liki vuosikymmeneen.

Lopen Urheilijat Ry:n kokouksesta

Huomena, lauantaina pitäisi suunnistaa Forssaan Työväen Sivistysliiton Etelä-Suomen kulttuurikatselmukseen heittämään vajaa 10 minuuttinen ohjelmanumero imitaation merkeissä, saapi nähdä vaikka poikisi muutaman keikan taas tulevaisuuteen. Illalla olisi vielä yhdet 50-vuotisjuhlat, missä olen luvannut puolituntisen keikan heittää. Keikkoja on onneksi kohtuullisen vähän ollutkin viimeisen puolen vuoden aikana, pikkujouluja rajoitti varmasti talouden taantuma ja Suomessa vellonut sikainfluenssa- aalto, joka onneksi näyttää laantuneen. Koko influenssasta tehtiin muutenkin kärpäsestä härkänen, tavalliseen kausiflunssaankin kuolee Suomessa moninkertainen määrä ihmisiä kuin tähän kansan "possunuhaan".

Työväen perinteinen juhla, vappu, lähestyy taas kovaa vauhtia ja täällä Lopella järjestetään kaksi vapputapahtumaa. Oikeistopainotteinen Lopen Sinivalkoinen Vappu kirkonkylällä sekä Lopen Työväen Vappu Salonkylässä. Itse osallistun jälkimmäiseen tapahtumaan osin esiintyjänkin roolissa. Olisin halunnut lähteä vuoden 1979 Opel Mantallani vanhojen autojen vappuajelulle, mutta em. sairastelun vuoksi se ei ole mahdollista, no onneksi isäni suostui lähtemään niin ainakin auto pääsee tuulettumaan, toissapäivänä isä sen juuri keväthuollossa käytti ja minä pientä rasvailua ja putsailua tein kunnon sallimissa rajoissa. Täytyykin varmaan suorittaa leikkisästi vappuna "Mantan lakitus".

Tälläistä tällä kertaa, saatan palata huomena taas blogeilemaan kun keikat on heitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommentoinnin hyvän maun ja kohtuullisen asiallisuuden rajoissa, kiitos!