tiistai 27. huhtikuuta 2010

Heinäluoma puhuu asiaa osa 2

Mukavasti edellinen kirjoitus aiheutti keskustelua. Jotenkin se vain tuntuu olevan rasismia jos ei halua ottaa maailmalta jotakuta töihin, kun naapurin Pena on samaan aikaan vastaavalla koulutuksella työttömänä ja valmis hommiin. Tottakai sen sitten ymmärtää jos jotakuta korkeasti koulutettua Muhamedia, Huang-Pjongia tai Juria ei vaan löydy omilta työmarkkinoilta, että silloin otetaan tämä ulkomaalainen töihin ilman muuta, mutta kun meillä on esimerkiksi likimain 30 000 raksamiestä ilman työtä omasta takaa ja samaan aikaan 15 000 virolaista raksaukkoa painaa hommia.

"Ne vie meidän työt"- ajattelu kehittyy tilanteesta väkisinkin, mutta se ei missään nimessä ole kirjoitukseni tarkoitus. Ei se ole niiden maahanmuuttajien vika, jos firmat polkevat heidän oikeuksia ,kun reppanat eivät tiedä liitoista mitään, vaan onnellisena painavat hommia kun luulevat iskeneen kultasuoneen saadessaan parempaa palkkaa kuin kotimaassaan. Ei olisi tälläista ongelmaa jos he osaisivat vaatia sen palkan mikä heille kuuluu TESsien yms. mukaan. Ne palkat ja edut jotka me "riistotyöläiset" olemme hankkineet inflaation viedessä palkastamme yhä suuremman osan asumiseen ja elämiseen. Vähenisi kummasti se ulkomaisen työvoiman käyttö ja haaliminen, kun liiton pojat vähän selvittäisi näille innokkaille mikä heillekin kuuluisi ja mitä se eläminen täällä maksaa. Lopputuloksena + enemmän rahaa ulkomailta tulleelle työntekijälle + enemmän verotuloa valtiolle + suomalaiset ja uudet suomalaiset samalla viivalla. Miinuksena sitten yrityksen katteet pienenisi eikä valitettavasti olisi niin paljoa verotonta osinkoa suuromistajille jaettavaksi. Aina on voittajia ja häviäjiä. Eikä kyse ole siitä, että "estettäisiin" maahanmuuttajia tulemasta tänne töihin vaan siitä, ettei heitä tänne aleta vartavasten houkuttelemaan ja kahmimaan niinkuin hallitus nyt antaa ymmärtää. Meillä on pian niin paljon jo työttömiä maahanmuuttajia, että siinä on mukava maksaa sitten heidän elättämistään omista veroeuroistaan ja taas huomataan, ettei saaduista palkankorotuksista jääkään käteen mitään...

Meillä on maahanmuuttajien huoltosuhdekin päin honkia, jos maahanmuuttajilla halutaan korjata/ ratkaista tulevaa suurten ikäluokkien aiheuttamaa huoltosuhdeluvun kasvua, pitäisi heitä olla suhteessa enemmän töissä kuin ns. " alkuperäisten" suomalaisten. Meillä on maahanmuuttajista valmiiksi noin viidesosa työttöminä, niin miksi heitä pitäisi varta vasten haalia valtion kassaa rasittamaan lisää tänne? Toki, he tulevat tänne työn perässä kun yritykset yrittävät päästä halvalla kuten edellä mainitsin, mutta mitäs kun ne työt loppuvat? Ei maahanmuuttajilla ratkaista suurten ikäluokkien eläköitymisen ongelmia.

Isot herrat väittävät, että "Kyllä työtä tekevälle löytyy. Työttömät ovat vain niin laiskoja, etteivät tukiensa kanssa vaivaudu töitä hakemaan kun tuet juoksee, varsinkin jos ei oman alan töitä löydy". Se tuki on karkeasti noin 500-600e/kk, tästä sitten maksat asumiskulut, laskut, ruoat yms. niin jokainen voi miettiä omalle kohdalleen mitä se tarkoittaa käytännön elämässä. Työttömien syyttäminen vain tukien varassa notkujiksi on lähes sama kuin opiskelijoita syyttäisi vain "opintotuen perässä opiskeliviksi". Meillä oli tammikuun lopussa Kanta-Hämeessä 1712 avointa työpaikkaa, kun työttömiä työnhakijoita on viimeisimmän tiedon mukaan lähes 9000. Ei siinä paljon nirsoilla oman alan töillä.

2 kommenttia:

  1. Juurikin eilen käydessäni työvoimatoimissa oli niin sanottu "nirso" hakija. Eka sano virkailijalle että "otan vaikka ihan minkä paikan vaan minkä saan, ja voin tehdä myös raskasta hommaa" sen jälkee virkailija rupes luettelee ni muija tokas "tuota en voi tehdä, tuo on liian raskasta, enkä mä tuota halua" siinä puhu 3 lapsen yksinhuoltaja äitee!

    VastaaPoista
  2. Pakko kommentoida tähän että itse olisin voinut saada "kohtuulliset" työttömyyskorvaukset jäätyäni lomautetuksi metallialan firmasta mutta menin puhelinmyyntityöhön josta saan palkkaa vähän enemmän kuin että makaisin kotona ja olen tilanteeseen tyytyväinen vaikka työ on ihan syvältä.. :-)

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin hyvän maun ja kohtuullisen asiallisuuden rajoissa, kiitos!