perjantai 19. kesäkuuta 2015

Vastaus Into Myllymäen kutsuhuutoon



Viime viikolla Into Myllymäki tivasi Lopen Lehden yleisönosastolla kunnanvaltuutetuilta esiintuloja kuntaliitoksen suhteen.

Vastaan nyt omalta kohdaltani tähän kutsuhuutoon myös näin lehtien välityksellä (sosiaalisessa mediassa olen jo aiheesta kielteisen mielipiteeni ilmaissut aiemminkin).

     Sain kuntaliittäjän maineen jo puolustaessani viime vuoden lopulla lähtemistä kuntarakenneselvityksen toiselle kierrokselle. Näin selvityksen aiheellisena kuntien yhteistyön syventämismielessä, joka on aivan ehdotonta kuntamme selviytymisen kannalta, mikäli liitosta ei tule. Olemme vuosien tiukalla talouskurilla ja muuttovoiton avulla kyenneet pitämään taloutemme pinnalla. Vaikka emme olisi kuntarakenneselvitystä jatkaneetkaan tuolloin, se ei olisi poistanut SoTe- kuvioiden selvittelyiden jatkumista, perusturvamme siirtymistä isompiin saappaisiin, rakennusvalvonnan siirtymisestä jo ihan lain sanelemana puhumattakaan.  

      Olen luvannut jo aikanaan äänestäjilleni puolustaa itsenäistä Loppea ja aion siitä pitää kiinni myös tulevissa äänestyksissä. En kuitenkaan ymmärrä tätä tunteet edellä ja paikoin myös viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden henkilökohtaisuuksiin menevää huutelua ja räyhäämistä asian tiimoilta. Asioiden pitäisi tapella, ei ihmisten.

      Tuli liitosta tai ei, olemme haastavien aikojen edessä, olemme palveluita joutuneet itsenäisenä kuntanakin lopettamaan menneinä lähivuosina esimerkiksi kahden koulun muodossa ja pidemmällä aikavälillä yhden käden sormet eivät enää riitä lakkautettujen koulujen laskemiseen. Oma lukiommekin alkaa olemaan vaakalaudalla kun enää kourallinen nuoria näkee sen houkuttelevana vaihtoehtona lähialueen toisen asteen opiskelupaikkojen sijaan. Oikein kauas jos jossitellaan, on meiltä viety jopa rautatieyhteydet pois itsenäisenä kuntana ollessamme.

Yksityisen puolen palveluiden, esimerkiksi ravintoloiden, pankkien, kioskien, kauppojen, huoltoasemien yms. katoamiseen ei ole Lopen kunta syyllinen, vaikka nekin moni sotkee näihin keskusteluihin mukaan.  Moni myös olettaa terveyskeskuksen palveluiden olevan kiinni Lopen kunnanvaltuustosta. Loppi on kuitenkin tässäkin osassa vain maksajan roolissa. Päätäntävallan olemme antaneet Riihimäenseudun Terveyskeskuksen Kuntayhtymälle vuosia sitten, jonka hallituksessa meillä on Lopelta kolme edustajaa.

Maalamatta piruja sen suuremmin seinille tai kaivamatta verta nenästäni, pidän yhtenä huolestuttavimmista mittareista kuntamme kannalta huoltosuhteen muutoksia lähitulevaisuudessa. Huoltosuhde siis tarkoittaa lyhyesti sitä, montako työelämän ulkopuolista meillä on huollettavana sataa työssäkäyvää kohden. Vuonna 2012 Lopella suhdeluku oli 72 / 100, mutta jos kuuden vuoden päästä luvun arvioidaan olevan 83 / 100 syynä mm. suurten ikäluokkien paraikaa tapahtuva eläköityminen, voimme vain arvailla minkälaisia lisäkustannuksia kunnalle yksistään jo tällainen yli 10 % kasvu huoltosuhteessa tuo mukanaan. Maan keskiarvoihin nähden tulemme myös olemaan noin 10 % huonommassa asemassa huoltosuhdetta mitatessa. Myöskään muuttotappioksi kääntynyt pitkä nousuputki ei ainakaan paranna huoltosuhdetta, kun työikäisiä ihmisiä muuttaa pois kunnastamme.

Ymmärrän myös niitä, joille kuntaliitos on ihan sama tai heitä, jotka jopa toivovat sitä. Se makuuhuone, jossa he käyvät nukkumassa työpäivien välissä, ei liikahda metriäkään kauemmaksi oli kotikunnan nimi mikä hyvänsä. He todennäköisesti käyvät Riihimäellä töissä, käyttävät Riihimäen palveluita, esimerkiksi kirjastoa, uimalaa, urheilutaloa yms. Lapset saattavat käydä Riihimäellä ammattikoulua, Harrastavat itse tai heidän lapsensa jossain riihimäkeläisessä seurassa liikuntaa, käyvät kauppakeskuksissa kaupassa töistä tullessaan ja lähtevät ravintoloihin viikonloppuna viihteelle. Käyvät lääkärireissunsa suoraan Riihimäellä, koska ovat siinä oletuksessa, että sinne kuitenkin Lopen terveyskeskuksesta passitetaan. Tässä vaiheessa on hyvä huomauttaa kovimmille liitoksen vastustajille, jotka saarnaavat siitä, miksi meidän pitäisi alkaa Riihimäen velkoja liitoksen tullessa maksamaan. Riihimäen velkaantuminen on johtunut hyvin pitkälti rakentamisesta ja saneeraamisesta; koulut, jäähalli, uimala yms. joita mekin siis käytämme.

On kuitenkin myös paljon ihmisiä, joille edes Riihimäelle kulkeminen ei ole itsestään selvyys huonojen joukkoliikennemahdollisuuksien vuoksi. Heille itsenäinen Loppi ja palveluiden säilymisen takaaminen täällä on iso asia. Heidän mandaatilla minä aion äänestää itsenäisen Lopen jatkon puolesta ja kuntaliitosta vastaan. Uskon myös, että meillä on kuntienvälistä yhteistyötä syventämällä mahdollisuudet säilyttää palvelumme ja oma kuntamme. Hyvällä yhteispöhinällä ja ennakkoluulottomalla asenteella me nostamme Lopen jälleen vetovoimaiseksi paikaksi asua, elää ja harrastaa!

                                                                                         rakentavin terveisin, Joni Lähde (SDP), Kunnanvalt. 1.vpj.

 

3 kommenttia:

  1. Hyvää päivää hyvät lempeä miehiä, olen Ms Lynn Trust pelottava Jumala ja lainanantaja rehellinen lainoja, joka voi muuttaa elämäsi huonosta hyvään Haluan teidän ymmärtävän, että annan lainaa alhaisella korolla 2% . Bad luotto hyväksyttävä ehdot ovat hyvin yksinkertaisia ​​ja huomaavainen. Et koskaan pahoillani tämän Lainan koska se tekee sinut hymyilemään läpi tämän tapahtuman koska et ole syntynyt olla häviäjä minun ehdot ovat hyvin yksinkertaisia, mitä sinä odotat mahdollisimman pian kokeile rouva Lynn Laina Trust Company ja on velaton, milloin asiakas kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä asap sähköpostilla: (lynntrustloancompany@gmail.com) lisää tuloja. Täytä hakemuslomake alla ja palata, jos olet kiinnostunut ja olet onnellinen tavata lainanantaja kuten rouva Lyn Trust

    Lainanottajan TIETOJEN
    1) Koko nimi:
    2) Maa:
    3) osoite:
    4) Tila:
    5) Laji:
    6) Siviilisääty:
    7) Ammatti:
    8) Puhelin:
    9) Kuukausitulot:
    10) Lainamäärä Pakollinen:
    11) Laina Kesto:
    12) Lainan tarkoitus:
    Tulen innolla kuulla teiltä
    edetä.

    Ystävällisin terveisin
    Toimitusjohtaja / Md
    Lynn Laina Trust Company

    VastaaPoista
  2. UPDATE ON LOAN REQUIREMENT

    What is your situation? *Need 100% financing contact Email : (bdsfn.com@gmail.com )
    (anatiliatextileltd@gmail.com)
    *Debt Consolidation Loans *Business Loans *Personal Loans *Home Loans *Car Finance *Commercial Loans *Investments Loans *Debts Consolidation *Business Planning *Commercial Development Finance *Properties Mortgages *Bad credit loans *commercial loans *Start-up- working capital loans *Construction loans *Car loans, *Hotel loans*Student loans at the cheapest interest rate of %.

    For more details :Email : bdsfn.com@gmail.com
    Name :
    Country :
    Phone number :
    Amount Needed as Loan :
    Purpose of Loan :
    Have you applied for loan online before (yes or no)
    Emaill: bdsfn.com@gmail.com
    Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
    Best Regards.
    Mrs.Emilia Fedorcakova

    VastaaPoista
  3. Hi, davidloancompany555@gmail.com
    My name is Mr. Peter. I'm in London and life is worth living comfortably for me and my family. I've never seen so much in my life because I'm a struggling mother with two kids and I left. I have a serious problem when my WOMAN had a horrible accident in the last two weeks and the doctors said he needed ME IF I AM A CREDIT IF I AM A CREDIT IF I HAVE NO CREDIT. From there I walk to my dad and he could not help. Poked, MR DAVID, The lender at an affordable rate and I've heard about so many scams on the internet, but in this desperate situation, I had no choice but to try, and, surprisingly, everything was like a dream. I received a $ 70,000 loan and I paid for surgery with my husband and thank God he's fine today and he can walk and work. The last is longer and we can not eat good. I am glad that I fear of the wonders of GOD to me through this GOD, the lender MR DAVID and I will advise anyone who needs real and serious loan to contact this GOD Fearing Man by E-MAIL. davidloancompany555@gmail.com, and I want you all to pray this man for me

    MANY THANKS

    VastaaPoista

Pidäthän kommentoinnin hyvän maun ja kohtuullisen asiallisuuden rajoissa, kiitos!